Belföld

Hatezer ember maradt gyógyszertár nélkül Baranyában

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Nem zárt be véglegesen, de egy héten már csak két napot van nyitva a Pécs melletti Pellérd gyógyszertára. Ezzel a megoldással próbálja a tulajdonos a rezsiemelkedéssel járó költségeit csökkenteni – írja az atv.hu.

Az üzemeltető cég vezetőjét annyit mondott a csatornának, hogy annyira megemelkedtek a költségei, amit a kis forgalom mellett nem tud kigazdálkodni.  A helyiek szerint a semminél jobb, de így is sokszor kell Pécsre menniük, ha gyógyszerre van szükségük.

Nemcsak Pellérden akadozik a gyógyszerellátás: a hatezer ember ellátásért felelős villányi patika már két éve van zárva, mert a korábbi gyógyszerész halála után jogi vita akadályozza a működését. Az egyik ott dolgozó asszisztens azt mondta, hogy a 15 millió forintos készletet ki kell dobniuk.

A korábbi gyógyszerész örököse, a bezárt patika tulajdonosa azt mondta, hogy évek óta tartó pereskedés után sem jutottak előre. Már megvolt az engedélyük fiókpatika nyitására, de hiába.

Egy siklósi gyógyszerész megtámadta a határozatot. Megkaptuk az engedélyt a létesítésére, de egy volt alkalmazott, aki helyi képviselő, a helyi Szociális Bizottság tagja, összefogott egy másik gyógyszerésszel és úgy gondolták, hogy majd ők nyitnak egy fiókgyógyszertárat

– mesélte Burai Béla, az örökös képviselője.

A tulajdonos elmondta, hogy hiába adott nekik a bíróság igazat, az ügy a kúriára került, így még akár egy évig tarthat, míg a végleges ítélet megszületik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik