Belföld

Meggyanúsították a Deák téren meghalt biztonsági őröket foglalkoztató cég vezetőjét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Fordulat történt annak a két huszonéves biztonsági őrnek az ügyében, akik tavaly február közepén haltak meg a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom Deák téri aláírásgyűjtő sátrában. Értesüléseink szerint gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a biztonsági őröket foglalkoztató cég vezetőjét.

A 21 éves és 26 éves őrök halálát egy gázzal működő szabadtéri fűtőberendezés okozta. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint szén-monoxid-mérgezés vezetett halálukhoz. A BRFK foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen, de október végén bűncselekmény hiánya miatt lezárták a nyomozást.

Az egyik áldozat hozzátartozói azonban panaszt tettek az eljárás megszüntetése miatt, és az ügyészség nekik adott igazat. Mivel nem lehetett kizárni a bűncselekmény gyanúját, ezért hatályon kívül helyezték a megszüntető határozatot, és további nyomozást rendeltek el az ügy felderítése érdekében.

Most pedig úgy fest, mégiscsak lehet felelőse a fiatalok értelmetlen halálának. Közel 15 hónappal a tragédia után ugyanis gyanúsítottként hallgatták ki a biztonsági őröket foglalkoztató cég vezetőjét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy személyt, aki a gyanúsítással szemben panasszal élt

– közölte megkeresésünkre Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az ügyész tájékoztatása szerint a kerületi ügyészség már meg is vizsgálta a panaszt, és mivel alaptalannak találták, ezért elutasították azzal, hogy a gyanúsított védekezésének ellenőrzése a további nyomozás feladata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik