Belföld

A Népjóléti Bizottság elnöke magyarázatot vár a kormánytól az egészségügy tönkretétele miatt

Közleményt adott ki vasárnap reggel a Demokratikus Koalíció szárnyai alatt Varga Zoltán, aki amellett, hogy a párt országgyűlési képviselője, a Népjóléti Bizottság elnöki tisztségét is birtokolja. Varga a reggel kiadott szövegben a kormánynak, azon belül is Takács Péter egészségügyi államtitkárnak üzent, hogy az adjon magyarázatot az egészségügy összeomlására. A képviselő úgy fogalmazott, „katasztrofális állapotban van az egészségügy, és a kormánynak felelnie kell érte”. Éppen ezért elnöki jogköréből fakadóan meghívta a Fidesz képviselőit a Népjóléti Bizottság következő ülésére, ahol beszámolót vár tőlük, hogy ki a felelős a kialakult állapotokért.

„A Demokratikus Koalíció minden eszközt meg fog ragadni, hogy szembesítsük a kormányt az elmúlt 13 év pusztításával. Az egyik legsúlyosabb bűnük az egészségügy tönkre tétele, így alaposan ki fogjuk kérdezni Takács Péter államtitkárt, aki a Népjóléti Bizottság ülésén fogja képviselni a kormánypártot. Az ülésre meghívtam a kormányzati boszorkányüldözés legújabb áldozatának, a Magyar Orvosi Kamarának és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarának a vezetőit is” – jegyezte Varga.

A közlemény a DK-s kommünikékhez hasonlóan azzal zárul, hogy Orbán Viktor válságba sodorta az országot, neki köszönhető az orbáni infláció, továbbá, hogy „mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye”, hogy az országban mindneki európai szintű egészségügyben gyógyulhasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik