Belföld

Hungarikumnak nyilvánítanák az „orbáni inflációt”

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Demokratikus Koalíció azt kezdeményezi a Hungarikum Bizottságnál, hogy legyen hungarikum az orbáni infláció – ezt a párt európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor jelentette be szombati videóüzenetében.

Mint fogalmazott, „mára bebizonyosodott, hogy a kormány hazudott a magyaroknak: nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció, valójában az orbáni infláció emeli az árakat.” Rónai szerint a több mint 25 százalékos márciusi drágulás nemcsak teljesen egyedülálló Európában, hanem a háromszorosa az európai inflációnak. A magyar boltokban olyan drágulás történt az elmúlt 1-2 évben, amelyhez még csak hasonló sem történt sehol a világon, hiszen a legtöbb alapélelmiszer ára Magyarországon az elmúlt két évben megduplázódott – tette hozzá.

Ha a világ bármely szegletében szóba kerül Magyarország, akkor az ma nem a pálinkával, a tokaji aszúval vagy a makói hagymával kapcsolatban történik, hanem a teljesen egyedülálló orbáni inflációval.

Rónai szerint éppen emiatt kezdeményezi a Demokratikus Koalíció az „orbáni infláció” hungarikummá nyilvánítását! „Ez lesz az első és egyetlen olyan hungarikum, amelyet biztosan nem akar egyetlen ország sem importálni, hiszen felelős kormány soha nem tenne olyat a hazájával, mint amit Orbán Viktor tett a magyar családokkal és vállalkozásokkal” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik