Belföld

Égő épületben rekedt, és meghalt egy nő Isaszegen

Péntek hajnali negyed háromkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi házzal egybeépített melléképület Isaszegen.

Mukics Dániel, a z Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy tíz tűzoltó ment ki két járművel a Damjanich utcába, ahol már teljes terjedelmében égett a családi házzal egybeépített 30 négyzetméteres melléképület.

Az életvitelszerűen lakott melléképületben két ember tartózkodott a tűz keletkezésekor. Egyikük könnyebb füstmérgezéssel még el tudta hagyni az épületet, a másik viszont már sajnos nem tudott kimenekülni. A középkorú nő holttestét a tűzoltók találták meg.

Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak a melléképületből, megelőzve ezzel egy robbanást. Megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, majd fél óra alatt megfékezték a tüzet.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy több mint 7000 lakóépület gyullad ki évente Magyarországon, mégis csak elenyésző számban használnak otthon füstérzékelőt. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik