Belföld

Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoznak a szerdai tüntetésen történtek miatt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a rendőröket ért támadás miatt, amely szerdán történt a Karmelita kolostornál – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség  az MTI-t.

Mint írták, a szerda esti tüntetésen történt rendőrök elleni támadással kapcsolatban a nyomozó ügyészség nyomozást rendelt el, és megkezdték az eset teljes körű felderítését. Az ügyben egy embert őrizetbe vettek. Az esetről az eljárás érdekeire tekintettel további tájékoztatást jelenleg nem adhatnak – olvasható az ügyészségi közleményben.

A szerdai pedagógus státusztörvény elleni tüntetésen több embert őrizetbe vettek, köztük Tompos Mártont, a Momentum parlamenti képviselőjét, akit csak csütörtök hajnali fél kettőkor engedték ki a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdából. A főként diákokból álló tömeg le akarta bontani a kordont, amit a Miniszterelnökségnek és a Miniszterelnöki Kabinetirodának is helyet adó Karmelita köré emeltek, a rendőrök pedig könnygázt és gumibotot is használtak a tüntetőkkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik