Belföld

Vezessen óvatosan, katonai konvoj tűnik fel az Alföld útjain

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

A Honvédelmi Minisztérium arról adott ki tájékoztatást, hogy megnövekedett katonai járműforgalom várható a mai napon az Alföldön.

Mint írják, az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár 2023. május 03-án átcsoportosítást hajt végre Táborfalva és Debrecen között, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalon:

Táborfalva – Örkény, Tatárszentgyörgyi út – Örkény, Bartók Béla út – M5 autópálya – 405 sz. út – M4 autópálya – 4.sz. főút – M35 autópálya – Debrecen.

Emiatt a Magyar Honvédség megkéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják.

Arra kérik a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik