Belföld

Bontásra ítélt önkormányzati házban történt a Bérkocsis utcai robbanás

Olvasónktól
Olvasónktól

Cikkünk új információkkal frissül…

Robbanás történt egy Bérkocsis utcai egyemeletes házában hétfőn a koradélelőtti órákban.

Vélhetően gázrobbanás történt

– mondta el a 24.hu kérdésére Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédemi Igazgatóság szóvivője.

A robbanás következtében a negyven négyzetméteres első emeleti lakásban a födém szerkezete beomlott, illetve több fal megrogyott. Az ablakok kitörtek, az ajtók kiszakadtak a helyükről.

A tájékoztatás szerint az épületet öt ember hagyta el. A helyszínen a fővárosi katasztrófavédelem keresőkutyája a romok alatt embert jelzett. Itt egy férfit találtak a tűzoltók, akik kiemeltek a romok alól, és átadtak a mentőszolgálatnak.

A helyszínről egy idős férfit ellátást követően súlyos-életveszélyes állapotban szállítottak bajtársaink a területileg illetékes kórházba

– tájékoztatta lapunkat az Országos Mentőszolgálat ügyeletese.

Olvasónktól Rendőrségi járőrautók és tűzoltókocsi a budapesti Bérkocsis utcában történt robbanás helyszínén 2023. május 1-én.

A Telex délelőtt azt írta: a helyszínen van Pikó András józsefvárosi polgármester is, aki azt ígérte a házban élőknek, hogy átmeneti szálláson helyezik el őket. Pikó András később közölte, hogy

a házat, ahol a robbanás történt, az önkormányzat bontandónak minősítette, a benne élők áthelyezése az új lakásokba folyamatban van, többségük már elköltözött.

„A házban most élők, fedél nélkül maradó családok lakásait is most újítják fel” – ismertette a kilátásokat. A polgármester hozzátette: arra kérte a kerületi lakásgazdálkodásért is felelős Józsefvárosi Gazdálkodási Központot, gyorsítsák fel munkálatokat, hogy a bajba jutott családokat „mihamarabb” el tudják helyezni. Pikó azt ígérte, hogy a családoknak „természetesen mindenben a segítségére” lesznek nehéz helyzetükben. A kerületi polgármester azt írta:

Az önkormányzatnak 130 saját tulajdonú háza van, az elfogadott vagyongazdálkodási tervünkben határoztunk azokról, melyek azok, amelyek emberi lakhatásra már alkalmatlanok – ez is közöttük volt

A Józsefvárosi Önkormányzat tájékoztatása megerősítette, hogy gázrobbanás történhetett.  Azt írták, hogy a gáz és az áram a házban már le van zárva, a környék tehát biztonságos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik