Belföld

Ilyen időben ünnepelhetjük a munkát – és ez vár ránk a hét többi részében

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Ha csak egy rövid időre is, de búcsút inthetünk az elmúlt napokban tapasztalt szeszélyes időjárásnak.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, és csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Esőtől egyáltalán nem kell tartani, ugyanakkor a keleties szél néha megélénkülhet. A nap legmelegebb időszakban pedig 19 és 22 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet számítani  – vagyis kellemes tavaszi időnk lesz, ami tökéletes ahhoz, ha valaki majálisozással vagy túrázással töltené a munka ünnepét.

Kedden délnyugat felől a borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg. 17 és 23 fok között változik a csúcsérték, keleten lesz a melegebb idő – írja a köpönyeg.hu előrejelzése.

Szerdán marad az erősen felhős, borult idő, és szórványosan további csapadék valószínű. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, és a nappali hőmérséklet is 12 és 19 fok közé csökkenhet.

Csütörtök délelőtt borongós időre van kilátás, szórványosan újabb esővel, záporral. Délutánra csökkenhet, majd gomolyosodhat a felhőzet – ekkor elszórt záporok lehetnek. 15-17 fok körül alakul a maximum.

Pénteken többórás napsütésre és gomolyfelhőkre is számíthatunk, ugyanakkor kicsi az esély csapadékra. A nappali felmelegedés pedig előreláthatólag 15 és 21 fok közé erősödik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik