Belföld

Miniszteri megbízottat kérne a mosonmagyaróvári kórház, annyi osztály állt le

Miniszteri megbízottat kérnek a mosonmagyaróvári kórházba – a polgármester szerint ezzel meg lehetne menteni a válságban lévő intézményt, közölte az RTL Híradó.

A 34 ezer lakossal rendelkező város kórházában ugyanis jelenleg sem intenzív osztály, sem traumatológia nincs a híradó szerint.

Hétvégére bezár a szülészet és a gyermekosztály is. Az Orvosi Kamara megyei elnöke szerint a szakemberhiány és az alulfinanszírozottság okozza a problémát. A Kórházi Főigazgatóság azt ígéri: vissza fogják állítani a legszükségesebb ellátásokat.

Műteni azt nem tudnak, de mondjuk egy csonttörést azt el tudnak látni, viszont a kontrollokat azt hivatalosan már más városokban fogják

– mondta Szijjártó László, aki a kórház gyerekosztályát is vezeti, ami amúgy már csak hétköznapokon működik. Hozzátette:

Pénteken délután 4 órától, hétfő reggel 8 óráig a városban nincs gyermekszakorvos.

Csütörtökre rendkívüli közmeghallgatást szerveztek a kórház jövője miatt a polgármester kezdeményezésére, a városháza díszterme zsúfolásig megtelt. A helyiek arra panaszkodnak, hogy a 40 kilométerre lévő Győrbe kell utazniuk ellátásért, de ott sem bírják már a terhelést.

Ne mindent Győrre testáljanak át. Ott is emberek az orvosok, és van, amit elbírnak, van amit nem. Ha meghallják, hogy Mosonmagyaróvárról jöttünk, a víz kiveri őket

– mondta egy helybéli asszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik