Belföld

„Igazi fasiszták” – mondta Bencsik András az ukránokról oroszul az orosz propagandacsatornának

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A 444.hu számolt be arról, hogy 26 perces, Magyarországról szóló riportfilm jelent meg pénteken az orosz propagandacsatorna, az RT oldalán. A Budapestre ellátogató RT-s stáb megszólaltatta Bencsik Andrást is, aki nemrég ki is mondta, hogy ő az oroszoknak drukkol a háborúban.

A Demokrata oroszul nyilatkozó főszerkesztője, a Hír TV Sajtóklubjának állandó vendége kezdésként lefasisztázta az ukránokat, és kifejtette, nem érti, hogyan akarhatja az EU felvenni tagjai közé Ukrajnát, hiszen ott törvénytelenség uralkodik, se a kormány, se az állam nem működik, „igazi fasiszták.”

Bencsik ezután arról beszélt, a Nyugat azt gondolja, eljött az ideje annak, hogy elpusztítsa Oroszországot. Ezt követően egy térképen mutatta be Nagy-Magyarországot, beleértve Kárpátalját is. A riport szerint erősen él a magyar társadalomban a gondolat, hogy vissza kellene szerezni a határontúli területeket, és sokszor elhangzik a műsorban, hogy a történelmi Magyarország határai nem esnek egybe a mai államhatárokkal. A 444 cikkéből kiderül, a műsorban egyetlen egyszer sem hangzott el, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

A kormánypárti Békemeneteket szervező újságíró szavai közben egyébként a könyvespolcát is mutatják vágóképként, rajta Lenin összes műveivel.

Nemrég hosszabb cikket írtunk Bencsik András kijelentéseiről, melyben kitértünk arra is, hogy előéletét ismerve nem is olyan meglepő, hogy az oroszoknak drukkol a háborúban.

Kapcsolódó
Mit lehet kezdeni azzal, hogy Bencsik András melegek kivégzéséről fantáziál?
A Békemenetek szervezőjének homofób szavai jogilag nem minősülnek gyűlöletbeszédnek. Miért? És miért probléma az, hogy miközben a Hír TV suttyomban törölte a videót, politikai közössége nem ítélte el egyértelműen Bencsik nyilatkozatát?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik