Belföld

A Századvég Alapítvány volt elnökét nevezték ki a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat államtitkárának

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

Államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot május 1-jétől – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel szombaton.

A minisztérium azt írta, a jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a Szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség.

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat működéséért felelős államtitkárrá Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter felterjesztése alapján, Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök Barthel-Rúzsa Zsoltot nevezte ki.

Barthel-Rúzsa Zsolt az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerzett teológus-lelkész diplomát, 2004-től püspöki titkárként és lelkészként is dolgozott. 2005 óta dolgozott a Századvég Alapítványnál, volt annak elnöke is, és ma is a Fidesz-közeli agytröszt egyik tagjának, a Századvég Internationalnek a tulajdonosa. Közben a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke lett, 2022 októberében pedig kinevezték az állam egyik hadiipari cégének, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI) igazgatóság elnökének.

(via hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik