Belföld

Tagad az iszlám „szent háborújára” uszító fiatal, szerinte ezek dicsőítő versek és része az arab költészetnek

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a 25 éves magyar-algíri származású férfire, aki két év letöltendő börtönt kapott januárban háborús uszítás bűntette miatt.

Csiha Gábor Sándor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség a három éves középmértéket meghaladó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy ezek a dicsőítő versek része az arab költészetnek.

A férfinek felkeltette az érdeklődést az Iszlám Állam tevékenysége, ezért gyűjteni kezdte a terrorcselekményeikkel kapcsolatos kép- és hangfelvételeket. 2018 szeptemberétől majd egy éven keresztül az iszlám „szent háborúját” dicsőítő háborús uszító tartalommal bíró szövegeket tett közzé az interneten, amelyeket több tucatnyian olvastak.

A férfi és védője felmentésért, az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és súlyosabb büntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik