Belföld

Megszüntették az eljárást a Szikra Mozgalom aktivistája ellen, akit azzal gyanúsítottak, hogy szélsőjobbosokra támadt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Április 27-én a nyomozóhatóság megszüntette az eljárást a Szikra Mozgalom aktivistája, Dobos Krisztina ellen – írja a szervezet Facebook oldalán. A 42 éves nőt azután vették őrizetbe, hogy a kitörés napján több maszkos ember szélsőjobboldaliakra támadt Budapesten. Az ügyben letartóztattak több külföldit, Dobos Krisztinát pedig az otthonából állították elő. Dobos végig tagadta, hogy köze lett volna a támadásokhoz, miközben sajtótermékek lejárató kampányt indítottak ellene. Nyilvánosságra hozták Facebook profilját, fotóját, egyéb személyes adatait, a Mozgalom tagjai pedig halálos fenyegetéseket kaptak – áll a Szikra Mozgalom közleményében.

Dobos Krisztinát két héttel a letartóztatás után helyezték szabadlábra. A Szikra Mozgalom szerint

a kormány, Kocsis Máté és a szélsőjobboldali média „hónapokon keresztül hazudtak az »Antifa-üggyel« kapcsolatban. Egy olyan közösséget hurcoltak meg, mely az elesettek melletti kiállást sürgeti, a megélhetési válság idején az elit felelősségét kéri számon és felhívja a figyelmet a végrehajtói maffia ámokfutására.

A Szikra Mozgalom követeli, hogy „Dobos Krisztinát részesítsék kártérítésben, amiért két hétre megfosztották a szabadságától, és amiért nyilvánosan meghurcolták!”

Kapcsolódó
Kik azok a németek, akik Budapest utcáin verték az embereket?
Egyiküknek közvetlen kapcsolata van azzal a szélsőbaloldali csoportosulással, amelyhez több súlyos bűncselekményt kötnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik