Belföld europoli

Budapestre jön az EU költségvetési biztosa

Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Rendkívül aggódom amiatt, hogy kifutunk az időből és a magyar diákok kimaradnak az Erasmus program következő, téli szemeszteréből

– mondta csütörtökön a Népszava szerint Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa. Hahn szerint minél előbb meg kell születniük a jogszabályoknak, hogy a diákok ne essenek el a pályázatok lehetőségétől.

A Telex most azt írja, erről is lehet szó május másodikán, amikor Hahn Budapestre látogat, hogy Orbán Viktorral, Varga Mihállyal, Varga Judittal és Navracsics Tiborral találkozzon.

Hahn szerint, ha július elejéig nem születnek meg a finanszírozási szerződések, akkor az év második felétől veszélybe kerül az alapítványi egyetemekről jelentkező magyar diákok és oktatók részvétele az Erasmus+ programban.

Az uniós pénzek körüli vitáról itt írtunk részletesebben. 

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik