Belföld

Úgy jelentett be embereket közmunkára a polgármester, hogy azok nem is tudtak róla

Karancsi Rudolf / 24.hu
Karancsi Rudolf / 24.hu

Gazdasági csalás miatt jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélte a bíróság Versend polgármesterét, írja az RTL.hu.

A baranyai település vezetőjének egyelőre nem kell börtönbe mennie, mert az ítélet végrehajtását két évre felfüggesztették. Kárász István korábban költségvetési csalás miatt kapott pénzbüntetést, de a helyiek bizalma rendületlen: 2010 óta mindig megválasztják polgármesternek.

Az ezerfős település a méretéhez képest indokolatlanul gyakran szerepel a hírekben, írja a lap. 2011-ben például azzal, hogy az alig egy évvel korábban megválasztott polgármester, Kárász István csődöt jelentett. Egy ideig az ingyenes étkezést sem tudták biztosítani a rászorulóknak.

Három hónapja nincsen bérünk, három hónapja nincs segélyfizetés a faluban, szinte éhséglázadás van, ezen nem kell csodálkozni, szeretném, hogyha valaki az állam részéről felfigyelne ránk.

– mondta a polgármester. Fel is figyeltek az állam részéről, a rendőrség költségvetési csalás gyanúja miatt kezdett nyomozni, mert a polgármester úgy foglalkoztatott embereket a közmunkaprogramban, hogy azok nem is tudtak róla.

A bíróság szerint két ember után kért munkabért, de olyan számlára utalta, amihez csak ő fért hozzá. 4,5 millió forintot vett fel az önkormányzat házipénztárából fizetési előlegekre, de a munkákat senki nem végezte el. Emiatt egy év börtönre ítélték, két évre felfüggesztve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik