Belföld

Ötöslottó-lázban égnek már a külföldiek is

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Immár 26 hete nincs telitalálat az ötöslottón, így szombaton már 4,575 milliárd forint lesz a főnyeremény.

A Szerencsejáték Zrt. számításai szerint az eltelt félévben több mint 30 százalékkal emelkedett a lottózási kedv. Nem csupán többen, hanem többet is játszanak, hiszen a halmozódás első hetéhez viszonyítva csaknem 50 százalékkal nőtt az alapjátékok száma, amelyek részt vesznek a sorsoláson, olvasható a társaság közleményében.

A lap cikke szerint a rekordnyeremény miatt az ötöslottó iránti érdeklődés a határon túli játékosok körében is megnőtt.

Egy szegedi értékesítőhely beszámolója alapján a külföldi vásárlók száma hétvégéhez közeledve megemelkedik, az ötöslottó szelvényük mellett jellemzően sorsjegyet vesznek, valamint az Eurojackpoton is próbára teszik szerencséjüket. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye határhoz közeli lottózóinak beszámolója szerint 3 milliárd forintos halmozódásnál láthatóan élénkül a határon túli szerencsevadászok játékkedve, Hajdú-Bihar megyében viszont már 2 milliárd forintos jackpotnál is többen ikszelnek. Ezzel szemben Nógrád megyében stagnál a külföldi vásárlók száma, a halmozódás összege azonban őket sem hagyja hidegen, az értékesítők elmondása szerint bár többen nem, de többet játszanak, a lottószelvény mellett pedig sorsjeggyel is keresik Fortuna kegyeit.

Habár az Ötöslottó történetében a legtöbbször kihúzott számok között találjuk az 1-est és 29-est, a jelenlegi halmozódási időszak alatt még egyszer sem kerültek ki nyerőszámként a sorsológömbből, ahogyan a szerencsével társított 7-es szám se. A 26 telitalálat nélküli hét alatt a 32-es szám vezeti a rangsort, amit már hatszor is kisorsoltak, olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik