Belföld

Egy VI. kerületi palota a legdrágább eladó ingatlan Magyarországon, Lagzi Lajcsi mocsai kastélya ezüstérmes

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Sorra vette a legértékesebb eladó ingatlanokat a Világgazdaság Balogh Lászlóval, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjének segítségével. A cikkből kiderül, hogy nettó hatmilliárd forintos irányárral egy Andrássy úti palota ma a legdrágábban kínált lakóingatlan Magyarországon. Az 1872-ben átadott egykori Tildy-palota már több éve a kínálat oszlopos tagja, nagyjából változatlan áron. Az ország legértékesebb eladó lakóingatlana jelenleg is bérbe van adva. Az épületben kialakított négy luxuslakás havi szinten több tízmillió forint bevételt hozhat a tulajdonosnak.

Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi mocsai kastélya a második legdrágább hazai ingatlan, amit 4,9 milliárd forintért, azaz 13 millió euróért hirdetnek. A Boldogasszony pusztai ősparkban található 130 hektáros birtokon fekvő luxuskastély 920 négyzetméternyi lakóterülettel és 33 szobával várja új tulajdonosát.

A dobogó harmadik fokára az acsai kastély került, ami 3,7 milliárd forintba kerül. A hathektáros telken fekvő, luxusminőségben felújított Versailles-i kastélyok hangulatát idéző 3,3 ezer négyzetméteres 15 szobás ingatlan vételára tartalmaz még 130 millió forint értékű bútorzatot és 82 millió forint értékű festménygyűjteményt is – nyilatkozta az ingatlan.com gazdasági szakértője a Világgazdaságnak. A negyedik legértékesebb lakóingatlant Budapest II. kerületében, a Szépvölgyi úton hirdetik, a 3,9 hektáros telken fekvő 1100 négyzetméteres villaépület vételára 3,3 milliárd forint. Kereken hárommilliárd forintba kerül a budai Vár alatt található műemlékjellegű villaépület, amely a top 5-ös mezőnyt zárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik