Belföld

Kisbusz, lovarda, gyárcsarnok égett

Három helyszín, három tűzeset a szombat hajnali mérleg.

Hajnalban tűz ütött ki egy lovardában Hőgyész település Szálláspuszta részén. Egy körülbelül ötven méter hosszú istálló teljes terjedelmében lángolt, a hozzáépített lakóépületnek pedig a tetőszerkezete égett. Bonyhádi, szekszárdi, dombóvári és tamási tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral oltották el a tüzet – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tűz volt egy marcali gyárcsarnokban is. A használt gumiabroncsokat újrahasznosító üzemben a gumidaráló gép belsejében keletkezett a tűz, majd az elszívón keresztül terjedt tovább. Egy körülbelül 15 négyzetméteres textiltároló is égett. Marcali, keszthelyi, zalakarosi tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet, az épületből hét embert menekítettek ki, jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

Az M5-ös autópályán egy kisbusz gyulladt ki a hetvenhármas kilométerszelvényénél, a Szeged felé vezető oldalon, Lajosmizsénél. Az esethez a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók vonultak ki. Az egység két vízsugárral eloltotta a tüzet, és megkezdte az utómunkálatokat. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik