Belföld

Csak szombaton marad a napos tavasz

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Jövő hét elején újra visszatér az esős idő, de már vasárnapra is kiadtak veszélyjelzést három megyére.

Szombaton csak gomolyfelhő-képződésre számíthatunk általában sok napsütéssel, de a keleti országrészek fölé fátyolfelhők is sodródnak. Csapadék nem lesz. Az Alpokalján a déli, a Tiszántúlon az északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű. Késő estére általában 7 és 12 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában többórás napsütés várható, de napközben a Dunántúl fölé nyugatról vastagabb felhősáv érkezhet, a keleti határ mentén kialakulhat egy-egy zápor, zivatar, a késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan eső, zápor, helyenként zivatar. A szél időnként megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon. Délutánra 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat már vasárnapra is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki három megyére zivatarveszély miatt. Hétfőn pedig még durvább lesz a helyzet.

Hétfőn már erősen felhős, borult lesz az ég. Nyugatról kelet felé több helyen, több hullámban várható eső, zápor, zivatar. A déli, délkeleti, a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet élénk, időnként erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 3, 10, délután általában 14 és 22 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik