Belföld

Blokkolóórával, kamerával ellenőrizné Pintér Sándor az orvosokat

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Év végéig valamennyi állami kórházban új beléptető rendszert vezetnek be Pintér Sándor belügyminiszter utasítására – jelentette ki Lengyel László egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Kórházszövetség konferenciáján a Népszava tudósítása szerint.

Ez azt jelenti, hogy az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat. Az eszköz videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni.

Az elhangzottak nem váltott ki nagy sikert az orvosokból és intézményvezetőkből álló hallgatóságból, mert gyakran hallatszott morgolódás Lengyel felszólalása alatt.

Az intézkedést azzal magyarázta a helyettes államtitkár, hogy a legrosszabb teljesítményt nyújtó kisvárosi kórházakban évente mindössze 89 beteg jut egy gyógyítóra, míg a legjobb közepes városi intézményben pedig több mint kétszer annyi, 192 beteget látnak el évente, az eltérés okát pedig többek között abban látják, hogy nem biztos, hogy a rosszul teljesítő helyeken az orvosok nyolc órát bent töltenek a kórházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik