Belföld

Batiz András elárulta, mit mondott neki Gönczi Gábor, amikor felhívta, hogy miért hazudott róla a TV2-s műsorvezető

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Batiz András volt a Partizán legutóbbi vendége. A közmédia, aztán az RTL Klub volt munkatársa, a Gyurcsány-kormány korábbi szóvivője több érdekes dolgot is felelevenített a Gulyás Mártonnal folytatott beszélgetésben, elmondta például azt, hogy melyik Fókusz-anyag volt szerinte szakmailag vállalhatatlan, de beszélt arról, hogyan tiltotta le egy RTL-s vezető, hogy egy autókereskedésnél történt visszaélésről forgasson riportot.

Beszélt aztán volt kollégáiról, Gönczi Gáborról és Marsi Anikóról is, akikről elismerte, hogy ők ma lényegében propagandatevékenységet folytatnak a TV2 Híradójában. Ezt a részt (amely a videó 40. perce után kezdődik) azzal kezdte Batiz, hogy nem tudja eldönteni, mi a rosszabb: ha a hírolvasó írja a hazug szöveget, vagy ha nem. Mesélt is egy esetet Gönczi Gáborról.

Én a Gáborral jóban voltam, a családjával is, jóban lehetnénk most is, nem emiatt nem vagyunk jóban, elsodort minket az élet. Emlékszem, voltunk egyszer együtt, és mondtam neki, hogy biztos, hogy ez oké? (…) Mondtam neki, hogy figyelj Gábor, ezt egészen addig a pillanatig fogod bírni, amíg olyan valakiről nem kell mondanod valamit, akit mondjuk kedvelsz, vagy akit ismersz. Akkor is fog ez menni? És eljutottunk oda, hogy rólam is kellett mondania.

Ez 2019-ben történt. A szöveg, amit Gönczi mondott Batizról utóbbi szerint

nem volt nagyon sértő, csak hazugság. A 2019-es önkormányzati választás után Karácsony főpolgármester úr felállította a stábját, és jöttek ezek, hogy kiket fog odavinni magával. És akkor jött ez, hogy Gyurcsány embereit, köztük engem is… Fel sem merült soha. (…) Hazugság volt.

Erre Gulyás megkérdezte, hogy Batiz megbeszélte-e ezt Gönczivel. Kiderült, hogy igen, telefonon. Batiz felhívta, és megkérdezte, hogy miért csinálta. Gönczi felvette,

és azt mondta, hogy ne haragudj, ne haragudj. Az van, hogy ezt nem is mi írjuk, és a stúdióban látjuk először. Na… ha így van, akkor az a baj. Ha meg nem így van, akkor az a baj.

Batiz hozzátette:

Szerintem ezt egyféleképpen lehet feldolgozni, pszichológiai szempontból próbálom nézni, hogy a kognitív disszonanciát csökkenteni kell. Az ember alapvetően jó…

Gulyás Márton ekkor rákérdezett Marsi Anikóra.

– Alapvetően ő is jó – mondta Batiz.

– Akkor mi történt? Őt felhívtad valaha?

– Szoktunk néha találkozni ilyen osztályeseményeken, mert ugye osztálytársak is voltunk. Nem csak a Fókuszban dolgoztunk együtt Anikóval, sőt. Neki van erről egy hosszú beszéde. Ezt tőle kell megkérdezni.

Végül azt mondta Batiz, hogy Marsi

nagyon szeret televíziózni. Ennyi. A többit nem tudom, vagy nem értem.

Az interjú második részében Batiz hosszan beszél a 2004 és 2006 közti kormányszóvivői munkájáról, arról, hogy mi nem esett neki jól lelkileg, hol volt az, amikor olyat kellett bejelentenie, amiről már akkor tudták, hogy nem lehet csinálni, és elmondta, mit gondol az akkori Gyurcsány Ferencről.

A teljes interjú itt tekinthető meg. Batizzal készített 2019-es interjúnkat itt olvashatja:

Kapcsolódó
Batiz András: A politika eszközt lát bennünk
Ő készítette fel Karácsony Gergelyt a fontosabb beszédei előtt. Interjúnkban szó esett arról, hogy miért nem lenne szocialista politikus, és Batiz András beszélt korábbi gyógyszerfüggőségéről is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik