Belföld

Itt a pontos szám: az orvosok 80 százaléka lépett vissza a kamarába

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Megkapta a Magyar Orvosi Kamara az információkat, hogy hány orvos rendelkezik működési engedéllyel az országban. Így lett pontos viszonyítási alapjuk, hogy az orvosok mekkora hányada lépett vissza az orvosi kamarába, miután a kormányzat megszüntette a kötelező kamarai tagságot.  Ez alapján kiszámolható, hogy az orvosok négyötöde  lépett be újra a kamarába.

Tegnap az Országos Kórházi Főigazgatóság tájékoztatott bennünket, hogy 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban. Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34003 fő

számolt be az orvosi kamara, amely szerint ezzel sikerült megőrizniük kamara súlyát és presztízsét.

Az új helyzet természetesen sok új feladattal, és még több kihívással állított szembe bennünket, így a kívülről érzékelhető esetleges csend mögött mozgalmas hetek húzódnak meg. Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg.

Mint ismert, február utolsó napjaiban nyújtotta be a kormány az orvosi kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló javaslatot, miután konfliktusuk támadt az orvosi ügyeleti ellátásával kapcsolatosan a szervezettel. A javaslatot egy napon belül el is fogadta a kormánypárti kétharmad, következő napra ki is hirdette Novák Katalin köztársasági elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik