Belföld

Lezárt vasúti kocsikban ragadt néhány utas a Keleti pályaudvaron

Néhány utas az egyik vonaton ragadt hétfő este a budapesti Keleti pályaudvaron – értesült az Rtl.hu. A MÁV elnézést kért, de az utasok is elismerték, hogy figyelmetlenek voltak.

A cikk szerint utasok a megszokott vágányon felszálltak a menetrend szerint 21:50-kor Szolnokra induló S60-as szerelvényre, azonban a hangosbemondó később közölte, hogy a vonat egy másik vágányról indul.  Ekkor viszont már nem tudtak leszállni, mert bezárták az ajtókat. Az utasok szerint senki nem ellenőrizte, hogy minden utas leszállt-e, ezért azt a fennmaradt emberekkel együtt kezdték kihúzni a tárolóvágányra.

Az Rtl.hu úgy tudja, hogy az utasok elkezdtek telefonálgatni, hátha valakit el tudnak érni a MÁV-nál, hogy segítsen nekik, végül a szerelvény nagyjából 200 méterre állt meg a csarnoktól, onnan kellett az utasoknak visszamenniük a pályaudvarra.

A hírportál megkereste a vasúttársaság sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kapták, hogy a szerelvényforduló módosulása miatt aznap a járat a 12-es vágányról indult, a 6-os vágányon álló szerelvényt pedig a kocsitárolóra vitte a mozdonyvezető, aki indulás előtt lekapcsolta az utastér világítását, majd megvárta, amíg leszállnak a takarítók és záródnak az ajtók.

Ezt követően, írja az Rtl.hu a MÁV tájékoztatása alapján, a mozdonyvezető elindult a tárolóvágányra, ám 200 méterre a perontól észrevette a fennragadt utasokat. A mozdonyvezető leengedte őket és a szolgálati sávon visszakísérte őket.

A cikk szerint az érintettek nem tettek panaszt és vizsgálat sem indult, ennek ellenére a MÁV elnézést kért, hozzátéve, hogy az utasok a mozdonyvezetőnek elismerték, hogy figyelmetlenek voltak.

A vasút azt állítja, hogy a vágányváltozást 21 óra 10 perckor kiírták, majd a hangosbemondó is ezt közölte. 

A bemondó közleményében elsőként 21:38-kor, majd többször is elhangzott, hogy a 6. vágányra érkező szerelvény nem induló vonat szerelvénye, ezért ne szálljanak fel az utasok, a jármű kijelzőjén pedig megjelent „Nem lehet beszállni” felirat is – olvasható a cikkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik