Belföld

Rémálom lett a lánya nélküli élete – könnyeivel küzdött a Hableány-tragédia kártérítési perén az egyik áldozat anyja

Kedden folytatódott a Hableány-tragédia kártérítési pere Uzsoki Ágnes bíró tanácsa előtt, a koreai áldozatok rokonai ugyanis sérelemdíj megfizetése miatt perlik a Viking tulajdonosait.

A Blikk tudósítása szerint a bírósági meghallgatáson Skype-on jelentkezett be egy koreai asszony, aki az egyik lányát és vejét vesztette el a katasztrófa során. Mint mondta, rémálom lett a lánya nélküli élete.

Ling Yan Hyu egy unokája maradt árván. Korábban egyedül élt, most már az unokája figyel rá.

Amikor a tragédiáról beszélek, még ma is összeszorul a szívem, kicsordul a könnyem

– mondta a nő a bíróságon.

A bíróság kérdésére az idős asszony elmondta: szoros, bensőséges kapcsolata volt a lányával, saját fiaként szerette a vejét is. A tragédia miatt egy fillért sem kapott még, sem biztosítást, sem kártérítést a megegyezés alapján. Az élete nehezebb lett, hiszen a lánya a családjával közel lakott hozzá, a lánya szervezte így, hogy vigyázni, gondoskodni tudjanak róla. Mesélt arról, hogy együtt jártak ebédelni, közös utazásokat szerveztek. Szerencsére Magyarországra nem vitték magukkal – tette hozzá.

Kora, betegsége miatt a lánya volt a támasza, érzelmi, anyagi és fizikai szempontból is. Havonta pénzzel segítette a gyermeke, bevásárolt neki, ő vitte az orvoshoz, ápolta a műtétek után, a halála óta sokkal nehezebb lett az élete. Úgy fogalmazott, a tragédiát szívére vette, szó szerint, kórházba is került a kardiológiai panaszok miatt.

A bíróság az asszony nagyobbik lányát is meghallgatta, aki 200 km-re lakik édesanyjától. Az anya ápolása ma már dupla teher neki, nincs, akivel megossza a mindennapi feladatokat. Ám ennél is jobban hiányzik neki a testvére, a baleset óta kerüli az embereket, depressziós lett a vesztesége óta.

A Blikk azt írja, az eljárásban mind a ketten 35 millió forintos sérelemdíjat kérnek a Viking társaságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik