Belföld

Az egészségügyi alapellátásról egyeztetett a MOK elnöke a Belügyminisztériumban

Az alapellátásról és az új háziorvosi indikátorrendszerről egyeztetett kedden Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, a NEAK részéről Kőrösi László főosztályvezető, valamint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) oldaláról Kincses Gyula elnök és Soós Zoltán, a Háziorvosi Csoport vezetője, illetve az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján kijelölték az alapellátás finanszírozásának rövidtávon meghatározandó irányait – olvasható a közös közleményükben.

Az egyeztetés végén Kincses Gyula elmondta, örül annak, hogy a felek között elindult egy érdemi párbeszéd, amely alapjául szolgál a jövőben a közös munkának és a folytatásban sor kerül egy formális Belügyminisztérium – MOK elnökség találkozó megszervezésére. Takács Péter felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a szakmai párbeszéd eddig sem szakadt meg, a tárca ezt eddig is fenntartotta.

„Vannak olyan problémák, amelyeket közösen azonosítottunk, és amiknek a megoldásán a továbbiakban együtt fogunk dolgozni” – fűzte hozzá az államtitkár. Hozzátették: a Belügyminisztérium továbbra is partnerként tekint a Magyar Orvosi Kamarára (MOK), ahogyan eddig is, úgy a jövőben is várja javaslataikat és észrevételeiket az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik