Belföld europoli

Uniós pénzből indul ivóvízminőség-javító beruházás Budapesten

Az elmúlt évtizedek legnagyobb ivóvízminőség-javító beruházása kezdődik meg Budapesten – jelentette be hétfő reggel a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester.

A bejegyzésből kiderül, hogy az Európai Unió 20 milliárd forintos támogatásából kicserélnek 3000 elavult ólomcsövet, felújítanak 60 vízkitermelő kutat a Szentendrei- és a Csepel-szigeten, illetve megújítják a meglévő hálózat egy részét is.

Karácsony a bejegyzésben hozzátette: „Ezért fontos, hogy a kormány betartsa végre a korrupcióellenes szabályokat, hogy Magyarország és Budapest is hozzáférjen a neki járó uniós forrásokhoz. A jogállami normák betratása immár nem valamiféle elvont kérdés, hanem sok más mellett a tiszta ívóvizünk is ezen múlhat.”

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik