Belföld

Zivatarveszély miatt hétfőre országos figyelmeztetést adtak ki

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Délelőtt még előbukkan a nap, 22 fok is lehet, de délután eshet. A zivatarokat villámlás, jégeső és erős szél kísérheti.

Hétfőn a fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüthet a nap. Délelőtt kevés helyen valószínű csapadék, de a déli, délutáni óráktól szórványosan záporok, zivatarok képződhetnek. A szél nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik, nyugaton egy-egy viharos lökés is előfordulhat. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések. A hőmérséklet napközben 15-22, késő este 9-14 fok között alakul – írja a Kiderül.hu. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő éjfélig az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt.

Ilyenkor elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. A záporok mellett az ország délkeleti felén van a legnagyobb esélye zivatarok kialakulásának. A hőmérséklet a következő napokban érdemben nem változik, de az előrejelzés szerint kedden már kisebb területen fordulhat elő záporeső, zivatar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik