Belföld

Hétfőn sem ússzuk meg az esőt

Viszont akár 21 fok is lehet napközben az ország egyes részein.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint éjszaka szakadozásnak indul a felhőzet, de az ország délnyugati és északkeleti harmadában felhősebb maradhat az ég, és főként ott lehet gyenge csapadék.

Hétfőn lehetnek fátyolfelhők és erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés, de akár több órára is kisüthet a nap, a délután folyamán azonban többfelé záporok, zivatarok lehetnek. Az északias szél vasárnapinál már nagyobb területen élénkül vagy erősödik meg, nyugaton néhol viharossá fokozódik.

Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul. A kevésbé felhős, szélvédett részeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 és 21 fok között várható.

Ami az európai időjárást illeti, a kontinens középső részén a ciklonális tevékenység a meghatározó, így máshol is felhős, olykor csapadékos az időjárás.

Olaszország felett egy mediterrán ciklon képződött, így arrafelé több helyről jelentettek esőt, záporesőt, illetve zivatarokat is. Európában a legmelegebb az Ibériai-félsziget déli részén van, ott sok helyen a 30 fokot is meghaladja a csúcshőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik