Belföld

Leégett egy családi ház Dombrádon, egy ember meghalt

Péntek hajnalban érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Dombrádon kigyulladt egy családi ház, és egy ember az égő épületben tartózkodik.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Lónyai úton lévő száz négyzetméteres családi házhoz. Az épületben hárman éltek, közülük ketten a tűzoltók kiérkezése előtt el tudták az ingatlant hagyni. Egy húsz négyzetméteres hálószobában csaptak fel a lángok, amelyek a ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A tűzoltók kihozták az épületben rekedt embert, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az egységek a tüzet húsz perc alatt eloltották. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók rokonokhoz mentek. Nem zárható ki, hogy ágyban dohányzás vezetett a tűzhöz, azonban a pontos keletkezési körülményeket tűzvizsgálati eljárás keretében tisztázzák majd.

A katasztrófavédelem közleménye kiemeli, hogy az első negyedévben tűzzel érintett otthonoknak csak a 0,3 százalékában volt füstérzékelő, pedig ezek a készülékek a tűz keletkezésekor azonnal jeleznek, amikor még van idő cselekedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik