Belföld

Dzsudzsák eladta egészségügyi cégeit, fideszes képviselő felesége lett az új ügyvezető

Kummer János / 24.hu
Kummer János / 24.hu

Dzsudzsák Balázs volt válogatott focista megvált az egészségügyi érdekeltségeitől – szúrta ki a mfor.hu.

Az Oroszországban, Törökországban Hollandiában és a Közel-Keleten is légióskodó szélső 2019-ben hozta létre társaival a Rába Medical Center Kft-t és a Rába Medical Invest Kft-t, amelyeknek a fő tevékenysége az egészségügyi ellátás és a vagyonkezelés volt, amelyre a tavalyi év során kapott egy vételi ajánlatot – derült ki a cégbíróságra benyújtott iratokból. Ez alapján Dzsudzsákkal együtt valamennyi tulajdonostárs eladta a győri Széchenyi István Egyetemnek, az ajánlatot tavaly novemberi taggyűlésen fogadták el. A tulajdonosváltást pedig március 19-én jegyezte be a cégbíróság.

Az új tulajdonos új ügyvezetőt jelölt ki, aki nem más, mint Simon Róbert Balázs győri fideszes parlamenti képviselő felesége, Simon Róbert Balázsné Nagy Bernadett, aki mindkét cég vezetését megkapta a cégadatok szerint.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a vételi ajánlat elfogadása idején Dzsudzsák jóbarátja, Szijjártó Péter külügyminiszter tagja volt a győri egyetem fölött tulajdonosi jogosultságokkal bíró vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának. Szijjártó február közepén volt kénytelen lemondani a többi minisztertársával együtt a kuratóriumi tagságáról, miután az Európai Bizottság jelezte aggályait a politikusi összeférhetetlenséggel kapcsolatosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik