A következő élő közvetítés része Orbán: Mi már hazaküldtük a ruszkikat

Orbán Viktor atomfenyegetésről és Macronról

Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI
Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Orbán szerint folyamatosan nő a háború eszkalációjának veszélye. A britek szegényített urántartalmú lövedéket akarnak eljuttatni a frontra, amely a nukleáris eszközrendszer használatához visz minket közelebb. Emellett az oroszok Fehéroroszországba taktikai atomfegyvereket telepítenek.

A háború további kiterjedése valamilyen atomfegyver bevonásával is járhat

– mondta Orbán, aki szerint az események lejtése ebbe az irányba mutat.

A kormányfő szerint, ha a világ vezetői észnél vannak sokkal jobb helyzetben is lehetne a világ. A francia elnök pekingi látogatását jó iránynak tartja. Potenciális partnereket és nem ellenségeket keres, ami hasonlít a magyar állásponthoz.

Az a jó, ha a világnak minél több országa érdekelt abban, hogy Magyarország sikeres legyen. A francia elnök európai autonómiára tett kijelentése ebbe az irányba mutat

– méltatta Macront Orbán.

A kormányfő szerint a francia elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy végig kell gondolni, hogy az amerikai külpolitikai érdekek egybeesnek-e az európaiakkal. Megjegyzi: a francia elnök az egyetlen európai vezető, aki történelmi távlatokban képes gondolkodni. Ugyanakkor ő nem a keresztény reneszánszban hisz, mint Orbánék.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik