Belföld

Közleményben kritizálja Sátoraljaújhely fideszes polgármestere a megyei kórház vezetőjét

Vajda János / MTI
Vajda János / MTI

Csalódottan vettem tudomásul, hogy az adott szónak – bizonyos embereknél – semmilyen ereje nincs. Február másodikán számoltam be róla, hogy egyeztettem a vármegyei kórház főigazgatójával dr. Révész Jánossal és közeledni látom az álláspontokat a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház ügyeit illetően. Mára bebizonyosodott, hogy főigazgató úr gyakorlatilag semmilyen ígéretét nem tartotta be és tudatosan félretájékoztatott.

– erről ír közleményében Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere. A polgármester szerint Révész döntései következetlenek és nem a zempléni betegellátás ügyét szolgálják. A polgármester fel is sorolta a problémákat, csak néhány példa:

  • havonta több mint tízszer nincs ügyelet a szülészeti osztályon, havi több mint tíz alkalommal nincs se traumatológiai, se sebészeti ügyelet a kórházban,
  • a kórházban nincs radiológus szakorvos,
  • egyre kevesebb az orvos és a szakápoló, mert a megyei kórházból hiányzó orvosokat és ápolókat Sátoraljaújhelyről pótolják.

A polgármester levele szerint az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az intézmény élére a miskolci központ nem a több mint tíz éve az Erzsébet kórházban dolgozó, „minden szakmai végzettséggel bíró” orvost nevezett ki, „hanem egy orvosi végzettség nélküli embert”.

(via Telex)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik