Belföld

Megvan a jogerős döntés, Lagzi Lajcsinak börtönbe kell vonulnia

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu

Megszületett a jogerős döntés Galambos Lajos halasztási kérelmének ügyében. A Budapest Környéki Törvényszék az esettel kapcsolatos megkeresésünkre ugyanis azt közölte, hogy a másodfokú bíróság helybenhagyta a döntést, azaz a zenésznek börtönbe kell vonulnia.

Galambost három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék a gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt. A trombitásnak február 15-én kellett volna jelentkeznie a szabadságvesztés büntetésének letöltésére Kecskeméten.

A zenész azonban január 30-án halasztási kérelmet nyújtott be a védőjével, hogy később kezdhesse meg a büntetésének a letöltését az egészségi állapota miatt. Lajcsinak nem kellett bevonulnia a börtönbe február 15-én, mert a bíróság a kérelem elbírásáig a végrehajtás megkezdésének függőben tartásáról intézkedett. A Budaörsi Járásbíróság február 28-án hozott határozatában elutasította a halasztási kérelmet, mert nem volt törvényes oka.

Lajcsiék fellebbeztek a döntés ellen, ezért másodfokra került az ügy. A másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék nem tartotta megalapozottnak a zenész halasztási kérelmét, ezért helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

Ez azt jelenti, hogy a zenésznek most már biztosan börtönbe kell múlnia, és csak a BVOP-n múlik, hogy pontosan hova és mikor.

Az ítéletről így nyilatkozott:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik