Belföld

Novák Katalin majdnem interjújának története

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
Az államfő munkatársai olyat kértek, amit az újság nem volt hajlandó teljesíteni.

A Válasz Online szerkesztőségi cikkében tanulságosnak nevezi, ezért nagyon részletesen el is meséli, miként nem készült el interjúja Novák Katalin államfővel. A történet lényege, hogy miután az immár Sándor-palotának nevezett Köztársasági Elnöki Hivatal maga ajánlotta fel a lehetőséget a portálnak, elindult a szervezés, a témák, az időpont egyeztése.

A portál elküldte azt is, kik készítenék az interjút. Mindenben meg is állapodtak, míg két nappal az interjú előtt a hivatal azt kérte, a Válasz Online cserélje le egyik újságíróját, aki többször „személyében támadta” Novák Katalint, ezért őt az interjúért felelős munkatárs nem szeretné az államfőhöz engedni. A szerkesztőség ezt a feltételt nem fogadta el, így az interjú helyett a történet jelent meg arról, miért maradt el a beszélgetés az államfővel.

Bódis András, a Válasz felelős kiadója a 444-nek azt mondta, hogy Ablonczy Bálint, Stumpf András és fotósként Vörös Szabolcs ment volna az interjúra. A Sándor-palotának Stumpf András személyével volt, közelebbről nem részletezett, problémája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik