Belföld

Juhász Péter a börtönben kereste Schadl Györgyöt, hogy segítsen neki a TV2 elleni végrehajtásban

FACEBOOK/JUHÁSZ PÉTER
FACEBOOK/JUHÁSZ PÉTER

Juhász Péter, az Együtt egykori társelnöke megpróbálta meglátogatni a börtönben Schadl Györgyöt, a végrehajtói kamara másfél éve letartóztatásban lévő elnökét.

A próbálkozásról a Facebook-oldalán videót is közzé tett. Juhász a budapesti Nagy Ignác utca büntetés-végrehajtási intézetben kereste a korrupciós vádak miatt lecsukott fővégrehajtót, ám a BV munkatársaitól megtudta, hogy rossz helyre ment, Schadlt a Gyorskocsi utcában tartják fogva.

Juhász a videóban elmondta, hogy azért kereste Schadlt, aki az ügyében lefolytatott rendőrségi nyomozás szerint többek között „Tónival és Barbarával is jó kapcsolatot ápolt”, hogy segítséget kérjen a TV2-vel szembeni végrehajtási ügyéhez.

A TV2 Tényeknek egy jogerős bírósági ítélet szerint összesen 16 alkalommal kellene bocsánatot kérnie az egykori politikustól, amiért a műsorban valótlanságokat közöltek róla. A csatorna viszont hónapok óta odázza a helyreigazítást, és nem hajlandó teljesíteni az ítéletnek megfelelő szövegek leközlését.

A TV2 egyebek mellett azt állította a hírműsorában, hogy Juhász kapcsolatba állt Portik Tamással. Juhász a videóban úgy fogalmazott, hogy nem ő, hanem Rogán Antal, a kormány propagandaminisztere állt kapcsolatban az olajbűnözővel.

Portikot Juhász 2017-ben beidéztette arra bírósági eljárásra, amelyet Rogán kezdeményezett, azt kifogásolva, hogy Juhász korábban azt állította, hogy Rogán bűnöző, és bűnözőkkel üzletel. Portik a bíróság előtt is megismételte egy régebbi interjúban közzétett állítását, hogy egy alkalommal 10 millió forint kenőpénzt adott Rogánnak egy ingatlanügylet során, ezért Rogán elvesztette a pert.

Juhász szerint a bírsági döntés után indítottak ellene lejárató kampányt, amihez a tévécsatorna is csatlakozott.

Mivel a TV2 nem közölte a helyreigazításokat, pénzbüntetést kellett fizetnie. A bíróság már többször is kiszabta a maximális, 500 ezer forintos büntetést a mulasztások miatt.

Ez az az ok, amiért Schadlhoz fordulok, hogy járjon el Tóninál, Barbaránál, … vagy Gazdi jó lenne ha valamit intézkedne, … valakit csak tud, aki elintézi, hogy ezt az 500 ezer forintos maximális büntetést emeljék fel egy magasabb összegre, aminek van hatása egy TV2 típusú közpénzszivattyúra, aminek az éves árbevétele mondjuk 50 milliárd forint

– mondta Juhász.

Juhász a videóban bemutatott egy sárgacsekket is, amit szintén a BV munkatársaitól kapott. Mint mondta, ezt azért adták, hogy pénzt küldhessen Schadl György számára. Ő pedig küld is, hátha jobban működik és eredményesebb lesz a végrehajtás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik