Belföld

Egyiptomban ragadt egy csoport magyar turista, másfél nap késéssel jutottak haza

URBANANDSPORT / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
URBANANDSPORT / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Mintegy száznyolcvan magyar turista indult volna Hurghadába húsvétvasárnap reggel, de a gép sem akkor, sem később nem szállt fel. A Ripostnak nyilatkozó pórul járt utasok elmondták, a hurghadai egyhetes all-inclusive útra az Invia utazásközvetítőn keresztül foglaltak, a közvetítő pedig az ETI Magyarország utazási iroda egyik útját ajánlotta fel. Vasárnap előbb azt ígérték az utasoknak, hogy este felszáll a gépük, de ez nem történt meg, pedig már a csomagokat is feladták, majd azt az ígéretet kapták, hétfőn tényleg indulhatnak.

Csakhogy időközben kiderült, az általuk keresett járat április 6. óta nem lépett be az országba, így az előző Hurghadában nyaraló csapat sem tudott hazajönni, őket is már háromszor vitték ki a reptérre és vissza. Sőt, az utazóknak azt sem tudták garantálni, hogyha kiutaznak mikor térhetnek haza. Azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ha nem jelennek meg a reptéren, és mégis felszáll a repülő, akkor a befizetett összeget elbukják.

A lap megkereste az utazási irodát, a légitársaságot és a Budapest Nemzetközi Repülőteret, ám érdemi választ senkitől sem kaptak.

Frissítés: Bár az eredeti cikkben az EgyptAIR szerepel, a 24.hu információja szerint a FlyEgypt járatáról van szó. A FlyEgypt járata végül hétfőn 18 óra után szállt le Budapesten, az új turnust szállító járat 19 órakor szállhat fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik