Belföld

Jön a tavasz, 20 fok is lesz jövő héten

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Visszatér az enyhe, tavaszias időjárás a jövő héten. A hőmérséklet lassan emelkedik, megszűnnek az éjszakai fagyok, és csütörtökön a déli, délkeleleti országrészben akár 21 Celisus-fok is lehet, majd ismét lehűlés kezdődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez vasárnap eljuttatott előrejelzéséből.

  • Hétfőn a legtöbb helyen többórás napsütés várható gomolyfelhőkkel. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb.
  • Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre kell számítani, de délelőttől nyugat, északnyugat felől már vastagszik a felhőzet és főleg a nap második felében valószínű elszórtan eső, zápor. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 5, a csúcsérték 14 és 19 fok között alakul.
  • Szerdán fátyolfelhős, napos idő valószínű, de napközben főleg a Dunántúlon és északkeleten meg is vastagodhat a felhőzet. Hajnalban 0 és plusz 6, a délutáni órákban 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.
  • Csütörtökön nyugat felől zárt, vastag felhőzet terjeszkedik kelet felé. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 2 és 9, délután 9 és 21 fok között alakul, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délen, délkeleten a magasabb értékeket.
  • Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, záporeső, sőt helyenként zivatar is előfordulhat. A hajnali 2, 9 fokról délutánra 10, 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
  • Szombaton többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. A minimum-hőmérséklet általában 0 és plusz 6, a maximum 10 és 18 fok között valószínű.
  • Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lehet az ég, szórványosan valószínű csapadék. A minimum 1 és 8, a csúcsérték 11 és 19 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik