Belföld

Új görkorcsolyás világrekord született – Tilla vezette a sort

Tilla vezetésével 407-en görkorcsolyáztak egyszerre a Vodafone székházának udvarán a görgethető adattal megújuló Go díjcsomagok apropóján. Az eseményre Katz Dávid kollégánk is kilátogatott.

A parkok és terek egyre gyakoribb látványosságai a görkorcsolyázók, annyian azonban még soha nem görkorcsolyáztak egyszerre, egy sorban, mint a Vodafone Magyarország eseményén április 5-én. A rekordkísérletet a Vodafone a megújuló Go díjcsomagok apropóján hirdette meg, melyek esetében az ügyfelek a hónap végén megmaradt adatkeretüket átgördíthetik a következő hónapra.

 

Noha a görkorcsolyázás a ’80-as, ’90-es években élte aranykorát, amikor a budapesti éjszakai élet megszokott karakterei voltak a nyolc keréken gurulók, a szórakoztató sport az utóbbi években reneszánszát éli, és egyre többen kezdenek gördülni ismét.

A legtöbben egyszerre görkorcsolyázók rekordját is alig néhány éve, 2017. május 31-én állították fel az indiai Shivganga Roller Skating Clubban, Karnatakában, 371 fővel. Ezt a rekordot döntötte meg most a Budapest ONE irodaház udvarán 407 ember Till Attila és Szujó Zoltán vezetésével.

A rekorddal és egyszerre gördüléssel a Vodafone Magyarország nemcsak a piacon egyedülálló görgethető adatkeretet ünnepelte, hanem a korlátlanságot kínáló RED díjcsomagokat is, melyek esetében családon belül oszthatóvá válik a korlátlan adat egy dedikált része.

Olvasói sztorik