Belföld

Öngyilkossággal próbálkozott az a miskolci fiú, aki iskolai mészárlást tervezett

Öngyilkosságot kísérelt meg az a 17 éves miskolci fiú, akit emberölés tervezése miatt egy hónapra javítóintézetben helyeztek el április elején – írja  a Blikk. A hírt a fiú ügyvédje is megerősítette a lapnak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint különböző közösségi platformokon a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának adott hangot, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnözőkről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson – tájékoztatta a Miskolci Törvényszék vasárnap az MTI-t.

A 17 éves miskolci fiú chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog. Az volt a szándéka, hogy ha betölti a 18-at, fegyvert fog vásárolni. Az engedélyeztetési eljárással teljesen tisztában volt.

A Blikk információi szerint a fiút az elfogása után egy nevelőintézetben helyezték el, itt kísérelte meg az öngyilkosságot: lepedőket font össze, és a radiátorhoz kötve felakasztotta magát, de a felügyelők hamar észrevették, levágták a kötélről és kórházba szállították.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik