Belföld

Lefújták az LMBTQ-bulit Hódmezővásárhelyen, mert felháborodtak a helyiek

Zártkörű LMBTQ-bulit szerettek volna rendezni az egyik hódmezővásárhelyi szórakozóhelyen, ami kisebb felháborodást váltott ki a városban. Az esemény ellen a Mi Hazánk helyi szervezete is tiltakozott, az önkormányzatot vádolták azzal, hogy teret enged az LMBTQ-lobbinak. A bulit végül lemondták – írta a szegeder.hu.

A lap szerint először a helyi kormányközeli sajtó írt a buliról „aggódó szülők olvasói jelzései nyomán”, majd a Mi Hazánk is tiltakozott azzal, hogy „Márki-Zay Péter behódolt az LMBTQ-lobbinak”.

A párt a buli előtti napon tartott sajtótájékoztatót tartott a szórakozóhely bejáratánál, kiállva a „vásárhelyi fiatalok LMBTQ érzékenyítése ellen”. A tiltakozásnak meg is lett az eredménye: a szombati napra tervezett bulit pénteken lefújták. A helyi jobboldali sajtó szerint a vásárhelyi lakosság határozott kiállása mentette meg a város ifjúságát az LMBTQ-lobbi érzékenyítésétől, de a városvezetés a jövőben majd ismét megpróbálkozik a „kultúraváltással”, viszont bíznak abban, hogy a konzervatív lakosság ezt akkor is meg fogja minden eszközzel akadályozni.

Az esemény ötletgazdája és főszervezője a szegeder.hu-nak azt mondta, nem a Mi Hazánk tiltakozása miatt fújták le a vásárhelyi bulit, hanem azért, mert egyáltalán nyilvánosságra került:

Nem akarunk részt venni a politikai játszmákban, mi csak bulizni szerettünk volna egy jót, de amikor az első cikk megjelent róla, azonnal lefújtuk.

Szerinte „semmiféle vetkőzős, szexiskedő dolog nem lett volna, csak néhány táncos és transznemű fellépők”. Nem tartja kizártnak, hogy próbálkoznak majd hasonló bulival, de biztosan nem a vásárhelyi Colosseumban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik