Belföld

A Momentum feljelenti Lázár Jánost, ha a parlament elé kerül a kastélyprivatizációs terv

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Momentum hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést Lázár János ellen, amennyiben az építési és beruházási miniszter kastélyprivatizációs terve a parlament elé kerül – jelentette be Stummer János, a Momentum politikusa kedden a bajnai kastély előtt.

Egy nemrég kiszivárgott törvénytervezet szerint Lázár dönthet arról, kinek a birtokába kerülhet ingyen 12 olyan kastély, amelyet az elmúlt években közpénzből újítottak fel.

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a kormány 12 újonnan felújított kastélyt privatizálna és adna ingyen ajándékba, vagy vagyonkezelésbe

– mondta a Facebookon közzétett videóban Stummer, aki azt is bejelentette, hogy a civilek tiltakozását segítő kastélymentő hálózat építésébe kezdett. Bajnán petíció és aláírásgyűjtés is indult a Sándor Móric kastély megmentése érdekében.

„Mindannyiunk érdeke, hogy ezek a gyönyörű kastélyok a közös kulturális kincseink maradhassanak és ne valakinek a magánbirtoka, vagy luxusszállodája legyen” – jelentette ki Stummer.

Kapcsolódó
NER-körökben szóródnak szét a várprogram milliárdjai, de már a kormány sem tudja követni pontosan
Meghosszabbították a határidőt, de kevesebb épület újul meg. Közben ellentmondásos adatokat közöl a költségekről a kabinet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik