Belföld

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Két településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap. Várdán polgármestert, Budakeszin egyéni választókerületi képviselőt választanak – írja az MTI.

A Somogy vármegyei Várdán azért rendeznek választást, mert az előző településvezető, a független Varga András tavaly decemberben meghalt. A választáson öt független jelölt verseng, rájuk a Kaposvártól északnyugatra található község mintegy 380 választópolgára voksolhat.

A Pest vármegyei Budakeszi 8. számú egyéni választókerületében egyéni önkormányzati képviselőt választanak, mert a kerület korábbi képviselője, Balázs Ádám (Fidesz-KDNP) lemondott mandátumáról. A képviselő-választáson négy jelölt indul: ketten függetlenként, egy jelölt a Megoldás Mozgalom, egy pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A választói névjegyékben több mint 1500-an szerepelnek.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Szintén vasárnap a Pest vármegyei Örkény roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna, de ez a választás – mivel nem volt meg a szükséges öt jelölt – elmarad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik