Belföld

Úgy kezdett autópályát építeni a kormány, hogy tudta, lesz majd közben egy szakasz, ahova nem építenek aszfaltos utat

Az M6-os és M60-as autópálya Bóly és Mohács közötti kereszteződéstől épül új gyorsforgalmi út a hotvát határig, van azonban itt egy nagyjából 200 méteres szakasz, ahol nem épült aszfaltozot út. Az RTL Híradójának információi szerint „tervezési hiba” történt, egész egyszerűen ez a szakasz kimaradt a korábbi közbeszerzési eljárásból.

A Jobbik baranyai önkormányzati képviselője, Scwarz-Kiefer Patrik a Híradónak azt mondta, 2020 óta építik a szakaszt, de a kimaradó részre csak tavaly írtak ki közbeszerzési pályázatot. Ő úgy tudja, hogy a határig tartó autópályát egyébként rekordáron építették.

A hosszabb szakasz az egy rekordáron épült, kilométerenként 4,4 milliárd forintos áron, ami már csak azért is érdekes, mert a határ horvát oldalán ugyanaz az autópálya ugyanazon földrajzi körülmények között csupán 1,1 milliárd forintba került

– mondta a Jobbik politikusa.

A csatorna a kormánynál érdeklődött, hogy miként történhetett meg, hogy kihagytak egy 200 méteres szakaszt az építkezésből. A válasz az volt, hogy az érintett szakasz koncessziós szerződését még a Gyurcsány-kormány kötötte 2007-ben, a hiányzó részre a koncessziós társaságnak volt építési engedélye. Hozzátették, hogy eredetileg is számoltak azzal, hogy ezt a szakaszt csak a jogi kérdések rendezése után tudják megépíteni, de az engedélyeket úgy adták ki, hogy a forgalom a többi sávon ki tudná kerülni a hiányzó részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik