Belföld

Markáns hidegfront érkezik, erősen lehűl az idő

Oláh Tibor / MTVA
Oláh Tibor / MTVA

A hétvégén változékony, de még enyhe időre számíthatunk, majd hétfőn erős lehűlést hozó hidegfront vonul át felettünk, viharossá fokozódó szél kíséretében – írja a Kiderül.hu. Szombaton késő este 5, 10 fokra számíthatunk, vasárnap pedig a felhőátvonulások mellett több-kevesebb időre előbújik a Nap, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik az északnyugati, északi szél, a minimum-hőmérséklet 1 és 7, a maximum 13 és 18 fok között alakul.

Hétfőn nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, általában több órára kisüt a nap, a legtöbb felhő egy középső összeáramlási zóna mentén lehet, ott néhol előfordulhat zápor, hózápor. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik az északi, északkeleti szelet, hajnalban általában -2, +5, a szélvédett, a fagyzugos tájakon -5, -3 fokot is mérhetünk, délután 7, 12 fok várható.

Kedden nappal képződő és dél felé robogó gomolyfelhőkre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szelet erős, néhol esetleg viharos lökések kísérhetik, hajnalban általában -5, +1 fok várható, a szélvédett fagyzugokban azonban -8, -6 fok is lehet. Délután 5, 10 fok várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik