Belföld

A Fidesz érdeke szerinti politizálással vádolja egymást Baján a DK és a Momentum

Szombaton újabb verbális összecsapásra került sor a két vezető ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció és a Momentum között. A csatatér ezúttal Baja volt, ahol a momentumos polgármester, Nyirati Klára szerint egyre tisztábban körvonalazódik a Fidesz-DK tengely kialakulása. Mindennek legutóbb a képviselő-testület legutóbbi ülésén adták jelét a szereplők a polgármester szerint, amikor a helyi DK-ban politizáló László Károly volt alpolgármester pár, Nyirati  szerint a befolyása alatt álló képviselővel és Fidesz helyi képviselőivel együtt leszavazta Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést.

„Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait” – olvasható pártnak az üggyel kapcsolatban kiadott közleményében.

A város polgármestere azt mondta, reméli, hogy a Fidesz mellé állt képviselőknek és a helyi DK többségének nem célja megbénítani a helyi távhőszolgáltatót és kárt okozni a bajaiaknak, így amikor a következő testületi ülésen ismét napirendre kerül a kérdés, a helyzet megoldására szavaznak majd. Nyirati Klára a szavainak azzal adott nyomatékot, hogy a városnak beláthatatlan gazdasági és életviteli problémát okoz, ha aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján megbénul a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft.

Néhány órával később szintén egy közlemény formájában válaszolt a DK a Momentum vádjaira. Ebben a párt korábban megidézett helyi képviselője ragadta magához a szót:

„A Momentum éppen azzal vádolja a bajai DK-t, amit ő maga tesz, hiszen ők akartak egy volt fideszest a városi távhőcég élére juttatni. Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam ennek a megakadályozásához. Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem” – vágott vissza az elhangzott vádakra László Károly.

A képviselő végül kijelentette, hogy a város momentumos polgármesterére barátként és szövetségesként tekintenek, akkor is, ha időnként rossz döntést akar hozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik