Belföld

Óbuda polgármestere szerint Demeter Szilárd összevissza beszél Sziget-témában

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Komoly visszhangja lett Demeter Szilárd Spirit FM-en tett kijelentéseinek, miszerint a Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, ha ő és a Petőfi Kulturális Ügynökség úgy akarja. A könnyűzenéért is felelős miniszteri biztos azt mondta, ha akarnák, ezt úgy érnék el a legkönnyebben, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzájuk került részére nem engednének fesztivált.

Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten

– jelentette ki Demeter.

Mivel a Hajógyári-sziget Óbudához tartozik, az ATV megkérdezte a kerület polgármesterét, Kiss Lászlót, hogy mit gondol a kijelentésről. A DK-s színekben politizáló kerületvezető szerint Demeter Szilárd összevissza beszél, mivel a Hajógyári szigetnek az a része, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz, illetve Óbudához tartozik.

Az állam által, illetve most már a Demeter Szilárdéknak átjátszott területeken a sziget fesztivál egy nagyon kis része, leginkább a közlekedési segítsége zajlik, de hogy még pikánsabb legyen a dolog, én nem tudok arról, hogy Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen összevissza beszél

– mondta Kiss.

Demeter Szilárd egyébként maga is elmondta, hogy nem gondolkodnak abban, hogy ellehetetlenítsék a Szigetet, mert annak a kulturális hozadéka nagyobb annál, mint amit ő a helyére tervezne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik