Belföld

Videón a fővárosi nyugdíjasokat összeverő és kirabló férfi

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal az 55 éves férfival szemben, aki két napon belül három idős embert is kirabolt Budapesten, egyikük a bántalmazás következtében életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2021 márciusában elhatározta, hogy időskorú, meggyengült egészségi állapotú emberektől pénzt és értékeket szerez.

A vádirat szerint március 22-én egy postánál figyelt fel egy 89 éves nőre, akit hazáig követett, majd a lift előtt ököllel olyan erővel fejen ütötte, hogy a nő agyrázkódást szenvedett. A támadó elvitte a táskáját a benne lévő kétezer forinttal.

Ugyanaznap egy buszon utazó 86 éves nőt is kiszemelt, akit szintén hazáig követett. A lift előtt úgy tett, mintha udvariasságból megvárná, de amikor a nő belépett a liftbe, ellopta a pénztárcáját benne 28 ezer forinttal. Másnap egy bottal járó 94 éves férfit választott ki, akit hazáig követett, majd a lépcsőházban nagy erővel meglökte, amitől az áldozat elesett és beverte a fejét.

Az elkövető a földön fekvő ember mellkasára térdelve átkutatta és elvett tőle 12 ezer forintot. A sértett bordatörést, valamint nyaki csigolyatörést szenvedett.  A Fővárosi Főügyészség az 55 éves férfit, mint többszörös visszaesőt kétrendbeli, idős személy sérelmére elkövetett rablással, súlyos testi sértés kísérletével, lopással, valamint életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, és fegyházbüntetést kért rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik