Facebook/Civisbiciklis
Belföld

Sértésnek vette a lombnélküli lombösvényt létrehozó polgármester, hogy a II. kerület ajánlatot tett a szerkezet hasznosítására

A gúnyolódó fővárosi stílus megnyilvánulásának értékelte Filemon Mihály, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere, hogy Örsi Gergely, a II. kerület vezetője szerdán a Facebookon ajánlatot tett az interneten gyors ütemben mémmé vált lombnélküli lombkoronasétány alapanyagának hasznosítására.

Mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték

– üzente szerdai nyilvános bejegyzésében Örsi.

Mint ismert, Filemon polgármester magánszemélyként 60 millió forintos támogatást nyert egy sétány létesítésére, csakhogy az egész erdőt tarra vágatta a szerkezet megvalósításához. Hivatalosan lombkorona sétányra kapta a pénzt, vagyis egy olyan létesítményre, ami a fák lombkoronájának szintjében van, a fakivágások után azon sem fa, sem lombkorona nincs a környéken, a faépítmény önmagában áll távol a megmaradt erdőtől.

Filemon csütörtökön szintén a Facebookon válaszolt Örsinek, azt állítva, hogy az ellenzéki politikus tájékozódás helyett nyíltan gúnyolódik egy másik közösség vezetőjén.

Ez a fővárosi stílus már régen nem lep meg senkit a Nyírségben, csak elszomorít bennünket

– írta Filemon, aki a levélben egyebek mellett az uniós pénzek főváros és vidék közötti elosztását, és az önrészes támogatási rendszert emlegette fel, és felhívta Örsi figyelmét arra is, hogy ő 30 éve gazdálkodik közel 200 hektárnyi saját területen, embereknek ad munkát és jelentős mennyiségű adót fizet a költségvetésbe.

Örsi viszontválaszában azt írta, nem megbántani akarta Filemont, és nem akarta megkérdőjelezni a „60 milliós uniós támogatásból épített lomb nélküli lombkoronasétány mögött rejlő önzetlen szándékot”.

Éppen ellenkezőleg, abban bízva kerestem meg levelemmel, hogy együttműködhetünk erdei élőhelyek, turistautak jobbá tételében azzal, ha hasznosítjuk a lomb nélküli lombkoronasétányának faanyagát, mert helyszíni képek és videók alapján úgy tűnt, mire az erdő körbenövi az Ön lomb nélküli lombkoronasétányát, az építmény már az enyészeté lesz

– magyarázta Örsi.

Ajánlott videó