Belföld

Taxiként bármikor visszatérhetne az Uber

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
A Jobbik a taxisok mostani árai miatt nagyon támogatná ezt. Csepreghy Nándor szerint jogszabályi akadálya ennek nincs, csak éppen taxiként kellene működni.

Mikor térhet vissza hazánkba az Uber?

Erre várt választ Lázár János építési és  közlekedési minisztertől a jobbikos Lukács László György, aki szerint a legutóbbi emelés után egy év alatt csaknem 50 százalékot emelkedtek a taxisok tarifái, meghaladva az általános infláció, az Európa-rekorder élelmiszerár-emelkedés mértékét.

A Jobbik-Konzervatívok, mint konzervatív közösség úgy gondolja, hogy a jelenlegi árképzés és a minden kontroll nélkül elszabaduló taxis tarifák nem normálisak.

Pártja szerint a díjak alacsonyabbak lennének egy olyan tisztességes versenyhelyzetben, amikor újra megjelenhetnének a személyszállítási piacon a fuvarmegosztó applikációval rendelkező vállalkozások. Lukács László György érvelése szerint mára bebizonyosodott, hogy azok az országok válságállóbbak, amelyekben az ilyen és hasonló technológiai újítások jelen vannak, ezért rákérdezett a miniszternél, hogy van-e lehetőség a szabályozás megváltoztatására, a 21. századi személyszállítás támogatására, illetve arra, hogy

meddig hagyja a kormány, hogy egekbe emelkedjenek a taxis tarifák?

Lázár János miniszter megbízásából helyettese válaszolt. Csepreghy Nándor szerint a taxisok áraira egyáltalán nem tért ki, de közölte, hogy az Uber magyarországi működésének nincs jogszabályi akadálya.

Azt írta, hogy a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény és a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló kormányrendelet alapján autóval

bármilyen ellenérték fejében végzett közúti személyszállítási szolgáltatás kizárólag személytaxi-szolgáltatásként vagy személygépkocsis személyszállító szolgáltatásként végezhető.

Csepreghy Nándor hozzátette, ha az Uber hivatalos személytaxi-szolgáltatásként akar működni, annak egyetlen feltétele a minden taxis vállalkozásra vonatkozó szabályok betartása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik